Welkom bij Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is één van de vele monumenten die Staatsbosbeheer in eigendom heeft

Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van het beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen.  Het werk van Staatsbosbeheer moet voortaan deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken.

Natuur voor iedereen
Staatsbosbeheer heeft ruim 265.000 hectare Nederlandse natuur onder haar hoede. Dat is een grote verantwoordelijkheid en we zijn er trots op dat we die mogen dragen. Alle Nederlanders zijn van harte welkom om die natuur te beleven. Van onze natuurgebieden is 92 procent vrij toegankelijk. In de andere 8 procent is de natuur te kwetsbaar. Daarom zijn die gebieden niet of nauwelijks te bezoeken.

Het landgoed wordt beheerd zoals in vroeger tijden maar is gegoten in een modern jasje; gasten genieten van de omgeving, de tentoonstellingen en concerten in en om het kasteel. 

Kasteel Groeneveld is di t/m zo van 11.00-17.00 uur geopend.
Voor groepen en evenementen gelden afwijkende tijden.

 

 

Buitenplaats voor mens en natuur

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (di t/m vr van 9.30 tot 16 uur)
op maandag per mail

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.