Welkom bij Kasteel Groeneveld, Baarn

Buitenplaats voor mens en natuur

Ook Kasteel Groeneveld ontkomt niet aan de voorschriften om verspreiding van het Corona virus te beperken. Daarom is Kasteel Groeneveld tot 1 juni gesloten voor publiek. 

Het reserveringsbureau is per e-mail te bereiken: reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl

We houden u op de website op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.

VACATURE

Kasteel Groeneveld zoekt per direct vrijwilligers voor begeleiding van schoolklassen bij verschillende educatieve programma's

Kasteel Groeneveld

Agenda

KG home 3

Kasteel Groeneveld is de aangewezen plek voor zakelijke en vriendschappelijke ontmoetingen. In deze inspirerende omgeving worden wisselende tentoonstellingen, (educatieve) activiteiten en concerten evenals symposia, debatten en evenementen georganiseerd.

 

kg home 2

Kasteel Groeneveld is van oudsher een buiten voor Amsterdammers die 's zomers de stad ontvluchten. Fameuze bewoners, onder wie veel kunstenaars en gebeurtenissen, markeren de geschiedenis van het gebouw.  Originele behangselschilderingen en prachtig stucwerk typeren de eeuwen. Tijdens de laatste restauratie is de oorspronkelijke keuken in ere hersteld. Het landgoed kenmerkt zich door Franse en Engelse stijlelementen met verborgen schatten als een ijskelder en een moestuin met slangenmuur en veel bijzondere bomen zoals rode beuken die de overgangen in het park markeren.

kg home1

Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer. Elk cultureel of industrieel erfgoed dat Staatsbosbeheer beheert is nauw verbonden met het landschap waarin het staat: alle erfgoederen getuigen van een bijzonder samengaan tussen natuur en cultuur. In het verlengde hiervan worden bijeenkomsten en tentoonstellingen georganiseerd, waarbij gebouw en omgeving met elkaar verweven zijn. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Hoeve Ravenstein en Grand Café Groeneveld.

april, 2020

geen evenementen

kg home 4kopie

Plan uw bijeenkomst in Kasteel Groeneveld

Uw collega's eens op een ander been zetten? Uw gasten een warm welkom heten op een unieke plek? Trouwplannen? Kasteel Groeneveld kent legio mogelijkheden, binnen en buiten en biedt u een ervaren helpende hand om uw bijeenkomst onvergetelijk te maken. Bekijk hier de mogelijkheden.

KG drone zijkant klein

Evenementen voorjaar 2020

 

Tot onze spijt zal Kasteel Groeneveld tot 1 juni 2020 gesloten zijn. Alle geplande evenementen en tentoonstellingen worden uitgesteld. Op de website houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en agendawijzigingen.

TOON WILDEBOERkopie

Toon Wildeboer taxeert

 

Gratis taxatie: Nieuwsgierig naar de echtheid van uw schilderij en wat het waard is?
Kunstenaar, restaurator en taxateur Toon Wildeboer komt in juni 2020 naar Kasteel Groeneveld om uw schilderij kosteloos te beoordelen.

Groeneveld - Peer heel_

Steun de moestuin

De historische moestuin wordt onderhouden door vrijwilligers. Wilt u een bijdrage leveren? Krijntje Kruimel maakte exclusief voor Kasteel Groeneveld servies. De opbrengst komt ten goede aan de historische moestuin.

Tentoonstellingen

juffrouw Ooievaar

Wat is er te doen

W KG diner blanc 1600x600

Locatie boeken

Taets van Amerongenzaal

Plan uw bezoek

KG Luchtfoto KG

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief