Welkom bij Kasteel Groeneveld, Baarn

Buitenplaats voor mens en natuur

Kasteel Groeneveld is vanwege de coronacrisis gesloten voor publiek. Vanaf 7 juli zijn wij weer beperkt open. U kunt onze informatiebalie bezoeken voor informatie over kasteel en landgoed. Wij geven wandelroutes uit en speurtochten voor de kinderen. Ook de winkel is vanaf 7 juli weer geopend.

Het restaurant heeft haar deuren weer geopend.

Voor aanvragen voor zaal- en locatieverhuur zijn wij gewoon beschikbaar en bereikbaar per mail reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl

Kasteel Groeneveld

Agenda

KG home 3

Kasteel Groeneveld is de aangewezen plek voor zakelijke en vriendschappelijke ontmoetingen. In deze inspirerende omgeving worden wisselende tentoonstellingen, (educatieve) activiteiten en concerten evenals symposia, debatten en evenementen georganiseerd.

 

kg home 2

Kasteel Groeneveld is van oudsher een buiten voor Amsterdammers die 's zomers de stad ontvluchten. Fameuze bewoners, onder wie veel kunstenaars en gebeurtenissen, markeren de geschiedenis van het gebouw.  Originele behangselschilderingen en prachtig stucwerk typeren de eeuwen. Tijdens de laatste restauratie is de oorspronkelijke keuken in ere hersteld. Het landgoed kenmerkt zich door Franse en Engelse stijlelementen met verborgen schatten als een ijskelder en een moestuin met slangenmuur en veel bijzondere bomen zoals rode beuken die de overgangen in het park markeren.

kg home1

Kasteel Groeneveld is onderdeel van Staatsbosbeheer. Elk cultureel of industrieel erfgoed dat Staatsbosbeheer beheert is nauw verbonden met het landschap waarin het staat: alle erfgoederen getuigen van een bijzonder samengaan tussen natuur en cultuur. In het verlengde hiervan worden bijeenkomsten en tentoonstellingen georganiseerd, waarbij gebouw en omgeving met elkaar verweven zijn. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Hoeve Ravenstein en Grand Café Groeneveld.

juni, 2020

01juni11:00 am31augustus(augustus 31)11:00 amTussen de regels doorSchilderijen, sculpturen en diverse andere disciplines van Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum.

06juni(juni 6)12:00 am(juni 6)12:00 amToon Wildeboer taxeertgratis taxatie in de historische keuken

kg home 4kopie

Plan uw bijeenkomst in Kasteel Groeneveld

Uw collega's eens op een ander been zetten? Uw gasten een warm welkom heten op een unieke plek? Trouwplannen? Kasteel Groeneveld kent legio mogelijkheden, binnen en buiten en biedt u een ervaren helpende hand om uw bijeenkomst onvergetelijk te maken. Bekijk hier de mogelijkheden.

KG drone zijkant klein

Evenementen voorjaar 2020

 

Tot onze spijt zal Kasteel Groeneveld tot 1 oktober 2020 gesloten zijn. Alle geplande evenementen en tentoonstellingen worden uitgesteld. Op de website houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en agendawijzigingen.

kg home 2

Informatiecentrum

Vanaf 4 juli opent het Informatiecentrum voor Kasteel en Landgoed. U kun daar terecht voor wandelroutes en speurtochten en ook in de winkel bent u van harte welkom.
dinsdag t/m vrijdag van 11 - 16 uur.

Groeneveld - Peer heel_

Steun de moestuin

De historische moestuin wordt onderhouden door vrijwilligers. Wilt u een bijdrage leveren? Krijntje Kruimel maakte exclusief voor Kasteel Groeneveld servies. De opbrengst komt ten goede aan de historische moestuin.

Tentoonstellingen

Rien

Wat is er te doen

W KG diner blanc 1600x600

Locatie boeken

Taets van Amerongenzaal

Plan uw bezoek

KG Luchtfoto KG

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief