Kasteel Groeneveld is voor zakelijke bijeenkomsten dagelijks beschikbaar van 9 tot 24 uur, ook in het weekend.
Publiek is dinsdag tot en met zondag welkom tussen 11 en 17 uur.

Educatie

Kasteel Groeneveld deelt haar historische en natuurlijke rijkdom en pracht graag met de scholen uit de regio. Daarom hebben we een aantal activiteiten voor scholen ontwikkeld. Deze activiteiten zijn gericht op beleving en enthousiasmering van cultuur en natuur. Ze vinden binnen en/of buiten plaats en raken altijd licht aan ons centrale thema ‘buitenplaats voor stad en land’

Algemene informatie
Wilt u meer informatie of een educatief programma volgen? Neem contact op met ons reserveringsbureau

Reserveren: Minimaal één maand van tevoren via Anja Bon-Brouwer
Email: reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
Tel: 035-5480994

boswachter herfstwandeling kind 2009-10-21 (5) kopie
KG-Speurtocht-EDUCATIE-KG-1600x600-square

Begeleiding

Alle programma’s (met uitzondering van het Dierenvriendjespad) worden begeleid door vrijwilligers van Kasteel Groeneveld. De groepsgrootte is  minimaal 10 en maximaal 34 leerlingen. Ouders en begeleiders doen actief mee aan het programma.

KG-Speurtocht-knapzak-KG-1600x600-1024x384-square

Algemene info

Openingstijden
Schoolgroepen zijn welkom op dinsdag t/m vrijdag.
De scholenprogramma’s zijn beschikbaar om 9:30 en 13:00 uur.

Programmaduur
Groep 1 t/m 3:  1,5 uur.
Groep 4 t/m 8:  2 uur.

P1010711 kopieKG 1920x1280

Kosten

€ 3,- per leerling voor programma’s uit het vaste aanbod, dit is inclusief begeleiding en educatief materiaal. Voor  maatwerkprogramma’s kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Betaling gebeurt vooraf aan de receptie (PIN of contant).

KG eekhoorn
Periode:  hele jaar Groep: 1 t/m 4

Dierenvriendjespad

In kleine groepjes met ouders en/of begeleiders maken kinderen op spelenderwijs kennis met planten en dieren van het landgoed. De kinderen vergaren kennis met opdrachten uit een kleurenwaaier.

RN 22762-IJsvogel@Aaldrik-Pot---Staatsbosbeheer
Periode: maart t/m november Groep: 4 t/m 6

Op zoek naar de natuur

Met dit natuurbelevingsprogramma ervaren kinderen op een creatieve en lichamelijke manier het buitenleven. Werkvormen worden aangepast aan het seizoen, de leeftijd en de groepsgrootte. Onderdeel van dit programma is het maken van een schilderijtje in de historische bloementuin, kennismaken met kruidenparfum in de kruidentuin, het vleermuizenspel spelen, geblinddoekt bomen herkennen en een gedicht maken over de natuur bij de vijver.Tip: Ook mogelijk voor grote groepen.

KG park muziek en landschap
Periode: hele jaar Groep: 5 t/m 8

Muziek en landschap

Dit oude succesnummer is nieuw leven ingeblazen. Tijdens de begeleide wandeling met muziekfragmenten over het landgoed ontdekken de kinderen de overeenkomsten in emotie en compositie tussen de muziek die ze horen en het landschap dat ze zien. Een verrassende koppeling tussen emotie, landschap en muziek.

P1010711 kopieKG 1920x1280
Periode: hele jaar Groep: 6 t/m 8

Ontdekkingstocht

Ontdek de bijzondere bomen op het landgoed van Kasteel Groeneveld en ga actief aan de slag met een fotospeurtocht in de natuur.

KG tijdmachinezalen-
Periode: hele jaar Groep: 6 t/m 8

Ontdekkingstocht

Ontdek de bijzondere bomen op het landgoed van Kasteel Groeneveld en ga actief aan de slag met een fotospeurtocht in de natuur.