PERMANENTE TENTOONSTELLING

Carel de Jong villa Bloemswaard

Een overzichtstentoonstelling van kunstschilder Carel de Jong in de tentoonstellingsruimte van zijn zus, ontwerpster Herma de Jong.

Een verrassende combinatie van twee Baarnse kunstenaars. Deze tentoonstelling geeft voor het eerst een impressie van het verzamelde werk van kunstschilder Carel de Jong.

Herma heeft hoeden gemaakt geïnspireerd op de schilderijen van haar broer.

Het Atelier - 2e verdieping

3 juli - 1 oktober 2022

CCC

Martina Hladikova; houtsnippers, fotografisch document

Een expositie in twee afleveringen over de relatie tussen de mens en de natuur. Vanuit verschillende invalshoeken laten kunstenaars zich inspireren door het thema en vertellen allen toch hun eigen verhaal, in beeld en tekst.  Want hoe verhoudt de mens zich eigenlijk tot de natuur?

In de  Eemnesservleugel  is de eerste aflevering te zien van een dubbelexpositie van leden van kunstenaarsvereniging AKKA . AKKA is de afkorting van Alumni Kunstenaars Klassieke Academie.
Alle deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstelling, zowel de beeldhouwers als de schilders, hebben de 5 jarige Klassieke Academie in Groningen afgerond. De opleiding delen ze dus, maar na hun examen zijn allen een eigen weg ingeslagen.

deel 2: 2 juli t/m 4 september 2022

CCC

Poortvliet experience 400x400

In en rond Kasteel Groeneveld duiken de tekeningen en illustraties van Rien Poortvliet overal op. In het kabouterhuis op de zolder (4 t/m 8 jaar en volwassen begeleider) krimp je tot een echte kabouter en met opdrachten verdien je ingrediënten waarmee je weer groeit; je kookt een potje, komt alles te weten over poep en je krijgt een spoedcursus ziekenverzorging.

Kortom; je verzamelt veel kennis over dieren, kruiden en de natuur.

Deze interactieve expositie is genomineerd voor de prestigieuze Museums & Heritage Awards 2022

 

 

MH-Awards-2022-SHORTLISTEE
W KG Xylotheek 3 1600x600

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

CCC

rienpoortvliet

Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij ïllustreerde vele boeken van literaire grootheden. Later is Rien Poortvliet ook onder eigen naam boeken gaan publiceren, waarbij hij zijn tekentalent aanvulde met teksten van eigen hand in zijn eigen handschrift.

Op de tweede etage is het oeuvre van Rien Poortvliet  te zien, waarin zijn leven en werk onder de loep genomen wordt.

Het werk van Rien Poortvliet is interactief aanwezig op de zolder van Kasteel Groeneveld.

Klik hier voor alle Poortvlietactiviteiten

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (di t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief