WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

kgtax

TAXATIE - Rembrandt of rotzooi?

Gratis taxatie: Nieuwsgierig naar wat uw schilderij waard is en de echtheid van uw kunstwerk?
Kunstenaar, restaurator en taxateur Toon Wildeboer komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Kasteel Groeneveld om uw schilderij kosteloos te beoordelen. Toon Wildeboer is gespecialiseerd in schilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen. Meer over Toon Wildeboer vindt u hier.

De dagen dat Toon Wildeboer aanwezig is in de Historische Keuken:

6 juni, 11 juli van 12 - 16.30 uur.

TENTOONSTELLINGEN IN VOORBEREIDING

rienpoortvliet

Familietentoonstelling Rien Poortvliet

Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij ïllustreerde vele boeken van literaire grootheden als Godfried Bomans, Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Later is Rien Poortvliet ook onder eigen naam boeken gaan publiceren, waarbij hij zijn tekentalent aanvulde met teksten van eigen hand in zijn eigen handschrift. Bekende titels zijn de Jachttekeningen, De vossen hebben holen, Hij was één van ons, Te hooi en te gras, Het brieschend paard, De Ark van Noach, en Langs het tuinpadvan mijn vaderen. Samen met schrijver en arts Wil Huygen maakte hij zijn kabouterboeken zoals Leven en werken van de Kabouter. De oproep der Kabouters. Klaas Vaak, het ABC van de slaap en Kabouter versjes - en spreekwoorden.

Vanaf de herfstvakantie zal het werk van Rien Poortvliet interactief aanwezig zijn op de speelzolder van Kasteel Groeneveld, met zoals u gewend bent ook een informatieve afdeling waarin leven en werk van Rien Poortvliet onder de loep genomen worden.

Te zien vanaf najaar 2020

Hans Almekinders

TUSSEN DE REGELS - Kunstenaarsvereniging Laren - Blaricum

Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum exposeert de resultaten van het "tussen de regels" doorlezen van poëzie, van voornamelijk Nederlandse dichters met schilderijen, sculpturen en diverse andere disciplines.

Deze Gooische professioneel beeldende kunstenaars hebben zich laten inspireren met zestig kunstwerken in diverse technieken, formaten, kleur, vorm, en tekst.Het accent zal vooral op het natuurlijke element liggen, op een prachtig locatie.

Een zeer verrassende kunst/verkoop expositie van een roemrijke vereniging die 99 jaar bestaat, met bekende namen waaronder o.a. Bart van der Leck en William Singer.

Klik hier voor meer informatie over de Kunstenaarsvereniging Laren Blaricum of kijk op Facebook en Instagram.

juni - augustus 2020

PERMANENTE TENTOONSTELLING

W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief