WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

Le Grand Tour - Ben Rikken

Met zijn veldezel heeft Ben Rikken jarenlang door Europa gereisd, een fieldlab voor zijn onderzoek naar licht, kleur en stemming. Gestart in Groningen en via  de kusten van Normandië en Bretagne, Zuid-Frankrijk en Italië afgedwaald om te eindigen aan de Spaans oostkust. Het resultaat van deze tocht is met een 40-tal landschappen zien in de tentoonstelling 'Le grand tour' waarbij de nadruk ligt op recent Spaans werk.

Een zoektocht van een begenadigd kijker, schilder en tekenaar.

Heeft u specifiek belangstelling voor de werken van Ben Rikken. Op verzoek kunt u een meet & greet afspraak maken met de kunstenaar, waarbij aankoop uiteraard ook tot de mogelijkheden behoort. Bel tijdens openingstijden 035-5420446 of maak via de knop rechtstreeks een afspraak met de kunstenaar.

tot 21 augustus 2021

 

 

Granadella website
Houwers2

Sprokkelen


Barbara Houwers sprokkelt naar kunstenaars die werken vanuit een concept of materiaal, geïnspireerd door de natuur. Deze expositie toont kunstenaars uit de regio met werk van uiteenlopende disciplines.
Houwers nam de tijd om te sprokkelen naar werk dat vanuit een concept, verbeelding of materiaal in het thema past. Stap voor stap leverde de tocht prachtige vondsten op!.”

5 juni t/m 27 juni 2021. 
Kasteel Groeneveld: Het Atelier

Deelnemende kunstenaars
Hiekje Weijer – Beelden in steen.
Fokko Sijtsma – Beelden in hout.
Thets de Vries – Landschappen – Het water.
Monique van Wijk – Persoonlijke dierenportretten. Tekeningen.
Brigitte van Mechelen – Flower power en Wandwerk. Keramiek.
Bia Maas – Altijd op tijd. Foto’s.
Leo van Veldhuizen –  Bomen. Werken op papier.
Barbara Houwers – Vroeger of later. Schilderijen en beelden in 3D print.

Lees hier meer over de achtergronden van de kunstenaars

 

PERMANENTE TENTOONSTELLING

W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

TENTOONSTELLINGEN IN VOORBEREIDING

rienpoortvliet

Familietentoonstelling Rien Poortvliet

Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij ïllustreerde vele boeken van literaire grootheden als Godfried Bomans, Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Later is Rien Poortvliet ook onder eigen naam boeken gaan publiceren, waarbij hij zijn tekentalent aanvulde met teksten van eigen hand in zijn eigen handschrift. Bekende titels zijn de Jachttekeningen, De vossen hebben holen, Hij was één van ons, Te hooi en te gras, Het brieschend paard, De Ark van Noach, en Langs het tuinpad van mijn vaderen. Samen met schrijver en arts Wil Huygen maakte hij zijn kabouterboeken zoals Leven en werken van de Kabouter. De oproep der Kabouters. Klaas Vaak, het ABC van de slaap en Kabouter versjes - en spreekwoorden.

Het werk van Rien Poortvliet zal per 7 juli interactief aanwezig zijn op de speelzolder van Kasteel Groeneveld, met zoals u gewend bent ook een informatieve afdeling waarin leven en werk van Rien Poortvliet onder de loep genomen worden. De tentoonstelling is COVIDPROOF ingericht.

Vanaf 7 juli

Sacha Wendt zomer Gerrit Krol

Kunstenaars Vereniging Laren Blaricum

Multidisciplinaire tentoonstelling van kunstenaars uit de regio, verbonden aan Kunstenaars Vereniging Laren Blaricum.

 

3 juli t/m 12 september

 

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief