WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

fabeltjeskant

Familietentoonstelling FABELTJES EN DE NATUUR

In deze familietentoonstelling komt de Fabeltjeskrant tot leven voor jong en oud. Met uitgebreide aandacht voor maatschappelijke onderwerpen, maar ook de ontstaansgeschiedenis en de unieke karakters van de fabeldieren. Op de speelzolder veel interactieve spellen als een vangspel in het dierenbos, insectenjacht in de mollengang, levend ganzenbord, poppenkast en nog veel meer.

 

Dolf Enters - Vier seizoenen impressies - fotoexpositie

Het park, haar natuur en de vele wandelpaden zijn een vanzelfsprekende uitnodiging voor de vele dagelijkse bezoekers op Landgoed Groeneveld. Zo ook voor Dolf Enters. Het werd zijn inspiratie voor het thema: Vier seizoenen impressies waarin dit gebied wordt weergegeven als een kalme oase binnen het dagelijkse drukke bestaan.

In samenwerking met Norman David Jansen en ensemble organiseert Dolf Enters concertvoorstellingen in Kasteel Groeneveld. De data daarvoor zijn al bekend:

Openingsconcert: 7 juli 2019 om 14.00 uur

Concertdata: 21 en 28 juli, augustus,  4 en 11 augustus en 8 september.
Aanvang: 12 uur
Prijs: € 20,- (contant)
Reserveren: norman.d.jansen@gmail.com

Van 7 juli - 8 september

Dolf Enters
24 Graphite drawing on panel TULIPIFERA II 120x90 cm

Mirjam Abraas - Grafiet tekeningen

Mirjam Abraas maakt grafiettekeningen op paneel.

Abraas gaat nauwkeurig te werk en zoekt haar onderwerpen in de natuur, waarbij ze zich vooral richt op bomen en planten. Aandacht voor detail trekt de kijker diep de tekening in. Tegelijkertijd leveren zorgvuldig gekozen uitsneden een ervaring van vervreemding op.

Van 7 juli - 30 augustus

Bloemkunst 2019; A F S C H E I D  VA N  D E  Z O M E R

Van 14 t/m 22 september 2019 in Kasteel Groeneveld

Traditiegetrouw neemt Kasteel Groeneveld kleurig afscheid van de zomer. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken. Deze topkunstenaars creëren uiteenlopende stijlkamers die samen een overweldigend geheel vormen en bezoekers een ongekende dosis inspiratie geven. Dit mag u niet missen.

Vanaf 1 augustus kunt u online kaarten reserveren met vroegboekkorting. U betaalt dan € 10,- i.p.v. € 12,50, kinderen vanaf 3 jaar € 7,50.
Hou de website in de gaten voor actuele informatie.

Van 14 t/m 22 september 2019 in Kasteel Groeneveld

BK

DOORLOPENDE TENTOONSTELLINGEN

W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief

X