WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

kgtax

TAXATIE

Gratis taxatie: Nieuwsgierig naar wat uw schilderij waard is en de echtheid van uw kunstwerk?
Kunstenaar, restaurator en taxateur Toon Wildeboer komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Kasteel Groeneveld om uw schilderij kosteloos te beoordelen. Toon Wildeboer is gespecialiseerd in schilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen. Meer over Toon Wildeboer vindt u hier.

De dagen dat Toon Wildeboer aanwezig is in de Historische Keuken:
22 februari, 7 en 21 maart van 12 - 16.30 uur.

DOORLOPENDE TENTOONSTELLINGEN

fabeltjeskant

Familietentoonstelling FABELTJES EN DE NATUUR

In deze familietentoonstelling komt de Fabeltjeskrant tot leven voor jong en oud. Met uitgebreide aandacht voor maatschappelijke onderwerpen, maar ook de ontstaansgeschiedenis en de unieke karakters van de fabeldieren. Op de speelzolder veel interactieve spellen als een vangspel in het dierenbos, insectenjacht in de mollengang, levend ganzenbord, poppenkast en nog veel meer.

Te zien t/m 30 augustus 2020

 

Karin Boers

Karin Boers | Schilderijen

In het werk van Karin Boers is het 'landschap' of 'natuur' het belangrijkste onderwerp. Het landschap staat in een lange schilderkunstige traditie waar zij nadrukkelijk bij aan wil sluiten

De invloed van het licht op het landschap, de verandering door de seizoenen en het voorbij gaan van de tijd spelen een grote  rol. Het landschap  daagt haar uit  om steeds  weer te  zoeken naar de vorm, de kleuren, de compositie, de stemming, het licht.

De werken ontstaan vaak ter plekke 'en plein air',  in het atelier worden grotere werken gemaakt.

Haar eigen omgeving langs de Lek, maar ook de Waddeneilanden vormen een steeds terugkerend onderwerp.

12 januari - 29 maart 2020

Aardse vensters - over de ervaring van het Europese landschap door de eeuwen heen | FOTO's Loek van Vliet

Kunstenaar-fotograaf Loek van Vliet (1988) kijkt in het bijzondere fotoproject Aardse vensters - over de ervaring van het Europese landschap door de eeuwen heen  door verschillende cultuur-historische brillen naar het landschap. Namelijk: de Middeleeuwen, de Renaissance, de Industriële Revolutie en de Twintigste eeuw. In de tentoonstelling, met in totaal zo’n 45 werken, wandel je door de vier verschillende tijdsgewrichten.

Deze manier van kijken veronderstelt een door het denken gefilterde ervaring van de ruimte. De foto’s nodigen uit de wereld te beschouwen op meerdere manieren, vanuit verschillende oriëntaties, elke keer met een anders gekleurde blik.

12 januari - 29 maart 2020, Eemnesservleugel en Atelier

Industriele Revolutie, Kolenmijn, Whitehaven
W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

TENTOONSTELLING IN VOORBEREIDING

INGETOGEN PERFECTIE  -  Jan Verschoor (beeldhouwer) en Walter Francia (schilder) 

Het werk van beeldhouwer Jan Verschoor en schilder Walter Francia is ingetogen en verstild. Beide kunstenaars voegen zich hiermee aan een lange traditie van abstracte kunst.

Verschoor staat bekend als kunstenaar van de onderkoelde perfectie en Francia is al lang bezig met het concept en mysterie van infinito. De ingetogen perfectie in hun werk brengt ze weer bij elkaar in de Eemnesser Vleugel van Kasteel Groeneveld, te Baarn.

3 juli - medio september 2020

Jan Verschoor
Portret van kunstenaar Walter Francia bij zijn tentoonstelling in kasteel Groeneveld in Baarn.

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief