WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

Le Grand Tour - Ben Rikken

Met zijn veldezel heeft Ben Rikken jarenlang door Europa gereisd, een fieldlab voor zijn onderzoek naar licht, kleur en stemming. Gestart in Groningen en via  de kusten van Normandië en Bretagne, Zuid-Frankrijk en Italië afgedwaald om te eindigen aan de Spaans oostkust. Het resultaat van deze tocht is met een 40-tal landschappen zien in de tentoonstelling 'Le grand tour' waarbij de nadruk ligt op recent Spaans werk.

Een zoektocht van een begenadigd kijker, schilder en tekenaar.

Heeft u specifiek belangstelling voor de werken van Ben Rikken. Op verzoek kunt u een meet & greet afspraak maken met de kunstenaar, waarbij aankoop uiteraard ook tot de mogelijkheden behoort. Bel tijdens openingstijden 035-5420446 of maak via de knop rechtstreeks een afspraak met de kunstenaar.

tot 21 augustus 2021

 

 

Granadella website
foto Nadja

Herontdekking

Kunstenaars vereniging Laren-Blaricum blikt terug en komt met een verrassende verkoop-expositie.

De vraag die de kunstenaars zich stelden was, had Covid 19 invloed op ons werken, of had Covid 19 invloed op ons werk?
Heeft het ons naar binnen gericht, of trokken we er op uit?
Wat deze periode opleverde…
Herinneringen en Herontdekkingen in beeld en tekst..

Eemnesserzaal, van 1 juli t/m 5 september.

 

 

Sigrid-Nora-90-x-70-cm.-Bloesem-5-2020-klein

Ode aan de natuur

Vier kunstenaars, gefascineerd door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur maar tevens door de pure kracht en schoonheid hiervan, brengen ieder op een eigen manier een ode aan de natuur. In schilderijen, tekeningen, keramiek en recycle design. De talloze wandelingen in coronatijd door het bos, in het park en langs het strand zijn de eindeloze inspiratiebron geweest.

Esther van Keulen - keramiek
Irene van den Bos - schilderijen
Kien Hertoghs - recycle design
Sigrid van der Mersch – tekeningen

Atelier t/m 5 september

 

 

 

 

PERMANENTE TENTOONSTELLING

W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

rienpoortvliet

Familietentoonstelling Rien Poortvliet

Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij ïllustreerde vele boeken van literaire grootheden als Godfried Bomans, Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Later is Rien Poortvliet ook onder eigen naam boeken gaan publiceren, waarbij hij zijn tekentalent aanvulde met teksten van eigen hand in zijn eigen handschrift. Bekende titels zijn de Jachttekeningen, De vossen hebben holen, Hij was één van ons, Te hooi en te gras, Het brieschend paard, De Ark van Noach, en Langs het tuinpad van mijn vaderen. Samen met schrijver en arts Wil Huygen maakte hij zijn kabouterboeken zoals Leven en werken van de Kabouter. De oproep der Kabouters. Klaas Vaak, het ABC van de slaap en Kabouter versjes - en spreekwoorden.

Het werk van Rien Poortvliet is interactief aanwezig op de zolder van Kasteel Groeneveld. Kinderen kruipen met de krimpgroeier in de huid van een kabouter en verkennen het kabouterbestaan in het ziekenhuis waar allerlei dieren verzorgd worden, koken zelf een soepje en komen alles te weten over poep.

Op de tweede etage is het oeuvre van Rien Poortvliet  te zien, waarin zijn leven en werk onder de loep genomen wordt. De tentoonstelling is COVIDPROOF ingericht.

 

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief