Kasteel Groeneveld is voor zakelijke bijeenkomsten dagelijks beschikbaar van 9 tot 24 uur, ook in het weekend.
Publiek is dinsdag tot en met zondag welkom tussen 11 en 17 uur.

Tentoonstellingen

Kasteel Groeneveld herbergt vaste en wisselende (kunst)tentoonstellingen, waarbij de onderwerpen gerelateerd zijn aan het thema van Staatsbosbeheer: beschermen, beleven en benutten.

Van der Kolk exposeert in de Eemnesservleugel van het kasteel. Daarnaast is zijn werk ook in vergaderzalen te zien. Die zijn alleen te bezoeken als deze niet bezet zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u overal terecht kunt, bel dan van te voren even met de balie: 035-5420446

dadfaa
Blocbirds, tentoonstelling met wandtappijten en schilderijen, waarbij de kleuren van vogels tot vlakken zijn verwerkt.
tot juli 2024

Blocbirds

BLOCBIRDS is een kunstproject dat gaat over schoonheid van vogels. De expositie toont een collectie van twaalf geweven doeken die de bezoekers laten kennismaken met de grafische weergaven van Europese vogels. Deze vogels zijn ook gehuisvest op het landgoed van Kasteel Groeneveld. Paul&Albert hebben deze schoonheid vastgelegd in 25 grafische composities van 25 vogels waarbij alleen vierhoekige vlakken zijn gebruikt.

Afbeelding1
van 21 januari t/m 31 maart 2024

Vogels natuurlijk!

Elwin van der Kolk is een van de bekendste vogeltekenaars in Nederland. In diverse zalen van Kasteel Groeneveld zijn 100 illustraties en schilderijen te vinden. Vooral vogels zijn in vorm, kleur, patronen,  gedragingen en geluid voor Van der Kolk een onuitputtelijke bron van inspiratie. Let op: niet alle expozalen zijn permanent opengesteld.

image001
9 april t/m 29 september 2024

Elise d'Hont

Figuratieve beelden. Via haar beelden, tekeningen en schilderijen, biedt d'Hont een kijkje in de schoonheid van de menselijke figuur. Haar inspiratie voor de vormgeving haalt zij uit dans, muziek en het persoonlijke verhaal van haar modellen.   

kabouterkeuken 1920x1280
Permanent

Kabouterhuis op zolder

In het kabouterhuis (4 t/m 8 jaar en volwassen begeleider) krimp je tot een echte kabouter en met opdrachten verdien je ingrediënten waarmee je weer groeit; je kookt een potje, komt alles te weten over poep en je krijgt een spoedcursus ziekenverzorging. Kortom; je verzamelt veel kennis over dieren, kruiden en de natuur. Deze interactieve expositie is genomineerd voor de prestigieuze Museums & Heritage Awards 2022

KG xylotheek
Permanent

Xylotheek

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.