Kasteel Groeneveld is voor zakelijke bijeenkomsten dagelijks beschikbaar van 9 tot 24 uur, ook in het weekend.
Publiek is dinsdag tot en met zondag welkom tussen 11 en 17 uur.

Organisatie

Kasteel Groeneveld is één van de vele monumenten die Staatsbosbeheer in eigendom heeft

Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van het beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen.  Het werk van Staatsbosbeheer moet voortaan deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken.

Het landgoed wordt beheerd zoals in vroeger tijden maar is gegoten in een modern jasje; gasten genieten van de omgeving, de tentoonstellingen en concerten in en om het kasteel.

RN 7554-Excursie-op-Fort-Rijnauwen@Marco-van-de-Burgwal---Staatsbosbeheer

Natuur voor iedereen

Staatsbosbeheer heeft ruim 265.000 hectare Nederlandse natuur onder haar hoede. Dat is een grote verantwoordelijkheid en we zijn er trots op dat we die mogen dragen. Alle Nederlanders zijn van harte welkom om die natuur te beleven. Van onze natuurgebieden is 92 procent vrij toegankelijk. In de andere 8 procent is de natuur te kwetsbaar. Daarom zijn die gebieden niet of nauwelijks te bezoeken.

KG stichting groenveld

Stichting Groeneveld

Stichting Groeneveld wil huidige en toekomstige generaties bewust maken van de betekenis van natuur en landschap en de ontwikkeling van recreatie en cultuur in de groene ruimte. Bovendien wil de Stichting het debat bevorderen over de verschillende vormen van gebruik van het landelijk gebied.

© Marina Kemp - Vineyard Groeneveld 035 kopieKG 1920x1280 kopieKG 1920x1280

Grand Café

In het Koetshuis, waar voorheen de paarden gevoed en geborsteld werden, is nu Grand Café Groeneveld gevestigd.U kunt hier terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee of  een uitgebreide lunch met biologische streekproducten.

Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Mogelijkheden buiten de openingstijden zijn bespreekbaar.