Kasteel Groeneveld is voor zakelijke bijeenkomsten dagelijks beschikbaar van 9 tot 24 uur, ook in het weekend.
Publiek is dinsdag tot en met zondag welkom tussen 11 en 17 uur.

Vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld

Vrijwilligers zijn het visitekaartje van Kasteel Groeneveld en inzetbaar op meerdere terreinen. Dat varieert van het begeleiden van school- tot publieksgroepen, doordeweeks en in het weekend tot het assisteren bij evenementen of andere activiteiten. Ook achter de schermen zijn er een aantal vrijwilligers actief met bijvoorbeeld het ontwikkelen van educatieve activiteiten, het beheer van de vrijwilligerswebsite en administratieve taken en roosterwerkzaamheden.

Bij voorkeur heeft u als vrijwilliger een vaste dag en werkt u 2 tot 8 dagdelen per maand. Bovendien worden er regelmatig trainingen en vergaderbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens een inwerkperiode onder begeleiding van een collega, maakt u kennis met de diverse programma’s en wordt een contract opgesteld.

Nog vragen? Bel: 035-5420446

NT1_2198_verkleind 72 1920X1280
2021 Achterziijde kasteel_

Taken

Regelmatig zijn er vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld wil worden, kan terecht in één van de volgende taakgroepen. Op dit moment zoeken wij vooral begeleiders voor schoolklasssen en vrijwilligers die educatieve programma's helpen uitdenken en ontwikkelen.
Interesse? 

KG balie

Balie

Als vrijwilliger bij de balie bent u de gastheer/vrouw van Kasteel Groeneveld en ontvangt u de bezoekers. U bent verantwoordelijk voor de kaartverkoop, bezoekersvragen en informeert. Ook handelt u de winkelverkopen af. U bent in de weekeinden en op afroep beschikbaar.

KG-Speurtocht-EDUCATIE-KG-1600x600-square

Educatieve begeleiding

Kasteel Groeneveld deelt haar historische en natuurlijke rijkdom graag met de scholen uit de regio. Daarom hebben we een aantal activiteiten voor scholen ontwikkeld. Ze vinden binnen en/of buiten plaats en raken altijd licht aan ons centrale thema ‘buitenplaats voor mens en natuur.' Als vrijwilliger begeleidt u de groepen in de diverse programma's. 

KG frontaal4

Assistent Technische Dienst

Als vrijwilliger staat u het technisch team van Kasteel Groeneveld bij met hand- en spandiensten.

Uw hulp wordt ingezet bij het opbouwen en afbreken van de zalen, maar ook bij de ontwikkeling van programma's en tentoonstellingen die ingericht worden.

KG betalen

Administratie

De administratie zorgt voor het afhandelen van telefoon- en
emailverkeer en biedt secretariële ondersteuning.

boswachter herfstwandeling kind 2009-10-21 (5) kopie

Rondleiding

Als gids wordt u ingezet voor rondleidingen in het kasteel of combinatie kasteel/park. U vertelt over de historie, de verbouwing en de tentoonstellingen en over de ontwikkelingen in het park.

NT1_1803_verkleind 72 1920X1280 kopie

Vacatures

Regelmatig zijn er vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld wil worden, kan terecht in één van de volgende taakgroepen. Op dit moment zoeken wij begeleiders voor schoolklasssen en vrijwilligers die educatieve programma's helpen uitdenken en ontwikkelen.
Interesse?