Kasteel Groeneveld is één van de vele monumenten die Staatsbosbeheer in eigendom heeft. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt.

Bezoekersinformatie

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Tel. 035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl

Kasteel Groeneveld en Grand Café Groeneveld zijn toegankelijk voor rolstoelen. Dit geldt ook voor de hoofdpaden in het park.

Op de hoogte blijven van wat er georganiseerd wordt bij Kasteel Groeneveld?
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

2021 Achterziijde kasteel_

Openingstijden

Kasteel Groeneveld is geopend, dinsdag t/m zondag van 11-17 uur. Tijdens feestdagen is Kasteel Groeneveld gewoon geopend, m.u.v. Koningsdag, Kerst en Oud & Nieuw.

Vanwege Sinterland is Kasteel Groeneveld in de periode 18 november tot 3 december alleen toegankelijk voor bezoekers van Sinterland. Tickets daarvoor zijn alleen verkrijgbaar via de website van Sinterland

Met oog op de feestdagen sluit Kasteel Groeneveld op 16 december haar poorten. Vanaf 2 januari 2024 begroeten wij u weer van harte.  

KG frontaal2

Toegangsprijzen

Volwassenen € 6,50
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen van 4 tot 11 jaar € 4,50
Vrienden van Groeneveld gratis
Voor het gebruik van een tablet voor de kinderzolder geldt een toeslag van € 2,50

Bij bijzondere evenementen, gelden andere (hogere) entreeprijzen. Park, tuin en winkel zijn gratis te bezoeken.

KG tijdmachinezalen24x384-square

Bereikbaar

Per auto: vanaf de A1 (Amersfoort – Amsterdam): afslag Baarn-Noord / Soest (afrit 10). Volg de ANWB borden Kasteel Groeneveld.  Op de N221 richting Baarn/Soest bij de rotonde neem de 1e afslag naar de (gratis) parkeerplaats van Kasteel Groeneveld.Er is ruime parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Per openbaar vervoer: vanaf NS station Hilversum, zie 9292.nl; vanaf NS station Baarnongeveer een half uur lopen. Op het station zijn fietsen te huur.

W-winkel-KG-1600x600-1024x384-square

Winkel

In het souterrain van het kasteel bevindt zich een ruime winkel met een keur aan artikelen die passen bij de locatie, zoals: wandelkaarten en ansichtkaarten, maar ook boeken, dvd’s en CD’s en verrassende, grappige of stijlvolle cadeaus voor huis en tuin.

2021 Auditorium spreker en achtergrond scherm

Groepen

Zowel zakelijke groepen als particuliere bijeenkomsten kunnen gebruik maken van de zalen in het kasteel.
Dit geldt ook voor bruidsparen die hun trouwreportage in het kasteel willen maken.

U kunt hiervoor contact opnemen met reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl

Fotoregels

Plan uw fotoshoot

Wilt u binnen de gracht een fotoreportage maken? Zonder reservering is het niet meer toegestaan de buitenplaats binnen de gracht (in het kasteel, op het rondeel of in de tuin binnen de gracht) te fotograferen. 
Maak voor uw fotoshoot een afspraak. De kosten hiervoor bedragen € 275,00 per uur.  Mail: reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl