Kasteel Groeneveld is één van de vele monumenten die Staatsbosbeheer in eigendom heeft. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het visitekaartje van Kasteel Groeneveld en inzetbaar op meerdere terreinen. Dat varieert van het begeleiden van school- tot publieksgroepen, doordeweeks en in het weekend tot het assisteren bij evenementen of andere activiteiten. Ook achter de schermen zijn er een aantal vrijwilligers actief met bijvoorbeeld het ontwikkelen van educatieve activiteiten, het beheer van de vrijwilligerswebsite en administratieve taken en roosterwerkzaamheden.

KG balie

Balie

Als vrijwilliger bij de balie bent u de gastheer/vrouw van Kasteel Groeneveld en ontvangt u de bezoekers. U bent verantwoordelijk voor de kaartverkoop, bezoekersvragen en informeert. Ook handelt u de winkelverkopen af. U bent in de weekeinden en op afroep beschikbaar.

educatie

Educatieve begeleiding

Kasteel Groeneveld deelt haar historische en natuurlijke rijkdom en pracht graag met de scholen uit de regio. Daarom hebben we een aantal activiteiten voor scholen ontwikkeld. Ze vinden binnen en/of buiten plaats en raken altijd licht aan ons centrale thema ‘buitenplaats voor mens en natuur.' Als vrijwilliger begeleidt u de groepen in de diverse programma's. Lees hier meer.

2021 Achterziijde kasteel_

Assistent Technische Dienst

Als vrijwilliger staat u het technisch team van Kasteel Groeneveld bij met hand- en spandiensten.

KG betalen

Administratie

De administratie zorgt voor het afhandelen van telefoon- en e-mailverkeer en biedt secretariële ondersteuning.

NT1_2198_verkleind 72 1920X1280

Rondleiding

Als gids wordt u ingezet voor rondleidingen in het kasteel of combinatie kasteel/park. U vertelt over de historie, de verbouwing en de tentoonstellingen en over de ontwikkelingen in het park.

P1010711 kopieKG 1920x1280

Vacatures

Wie vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld wil worden, kan terecht in één van de volgende taakgroepen. Op dit moment zoeken wij begeleiders voor schoolklasssen en vrijwilligers die educatieve programma's helpen uitdenken en ontwikkelen.
Bij voorkeur heeft u als vrijwilliger een vaste dag en werkt u 2 tot 8 dagdelen per maand. Bovendien worden er regelmatig trainingen en vergaderbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens een inwerkperiode onder begeleiding van een collega, maakt u kennis met de diverse programma’s en wordt een contract opgesteld.

Nog vragen? Bel: 035-5420446