Staatsbosbeheer is ruim 30 jaar eigenaar van het fort en heeft het beheer en de exploitatie in eigen hand. Vanuit onze maatschappelijke opdracht geven we onze monumenten een tweede leven door ze een nieuwe functie te geven en het beleefbaar maken op een manier die past bij deze tijd en de draagkracht van het monument en de omliggende natuur.

Fort bij Rijnauwen

Rijksmonument Fort bij Rijnauwen is met zijn 31 hectare en 27 rijksmonumenten het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed. Niet alleen leven hier beschermde dier- en plantsoorten maar ook de monumentale gebouwen met tot de verbeelding sprekende namen als caponniere en reduit zijn uniek in Nederland en het verdienen alle aandacht en egards. Dat alles ligt verscholen op steenworp afstand van de stad Utrecht.

RN Expedities Visual Sleutelgat_oog
Zakelijk

Locatieverhuur

De voor bereidingen voor zakelijke- en privébijeenkomsten in Fort bij Rijnauwen zijn in volle gang. Medio juni vindt u hier een actueel aanbod van de mogelijkheden.

RN 24249-Fort-bij-Rijnauwen@Nander-de-Wijk---Studio-Haviq
Geschiedenis

Fort bij Rijnauwen

Nieuwe Hollandse Waterlinie: water als bondgenoot. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een prachtig Nationaal Landschap en beschermd rijksmonument.

24234-Fort-bij-Rijnauwen@Nander-de-Wijk---Studio-Haviq
Geschiedenis

Historische parel in het groen

Na WOII werden de forten hermetisch afgesloten. Er vond een verbluffende transitie van een strijdlustig verleden naar een groene oase van rust plaats.

kersentuin-header-online
Activiteiten

Wat is er te doen

Fort Rhijnauwen organiseert diverse activiteiten als rondleidingen en expedities. Ook worden er regelmatig voorstellingen georganiseerd.