vrijwilligers-op-zoek-naar-de-natuur

Vrijwilligers zijn het visitekaartje van Kasteel Groeneveld en inzetbaar op meerdere terreinen. Dat varieert van het begeleiden van school- tot publieksgroepen, doordeweeks en in het weekend tot het assisteren bij evenementen of andere activiteiten. Ook achter de schermen zijn er een aantal vrijwilligers actief met bijvoorbeeld het ontwikkelen van educatieve activiteiten, het beheer van de vrijwilligerswebsite en administratieve taken en roosterwerkzaamheden.

Bij voorkeur heeft u als vrijwilliger een vaste dag en werkt u 2 tot 8 dagdelen per maand. Bovendien worden er regelmatig trainingen en vergaderbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens een inwerkperiode onder begeleiding van een collega, maakt u kennis met de diverse programma’s en wordt een contract opgesteld.

Nog vragen? Bel: 035-5420446

zNT1_2198 kopie_verkleind

Balie
Als vrijwilliger bij de balie bent u de gastheer/vrouw van Kasteel Groeneveld en ontvangt u de bezoekers. U bent verantwoordelijk voor de kaartverkoop, bezoekersvragen en informeert. Ook handelt u de winkelverkopen af. U bent in de weekeinden en op afroep beschikbaar.

Educatieve begeleiding
Kasteel Groeneveld deelt haar historische en natuurlijke rijkdom en pracht graag met de scholen uit de regio. Daarom hebben we een aantal activiteiten voor scholen ontwikkeld. Ze vinden binnen en/of buiten plaats en raken altijd licht aan ons centrale thema ‘buitenplaats voor mens en natuur.' Als vrijwilliger begeleidt u de groepen in de diverse programma's. Lees hier meer.

Assistent Technische Dienst
Als vrijwilliger staat u het technisch team van Kasteel Groeneveld bij met hand- en spandiensten.

Administratie
De administratie zorgt voor het afhandelen van telefoon- en e-mailverkeer en biedt secretariële ondersteuning.

Rondleiding
Als gids wordt u ingezet voor rondleidingen in het kasteel of combinatie kasteel/park. U vertelt over de historie, de verbouwing en de tentoonstellingen en over de ontwikkelingen in het park.

mKA8407~1 kopie_verkleind

Regelmatig zijn er vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld wil worden, kan terecht in één van de volgende taakgroepen. Op dit moment zoeken wij begeleiders voor schoolklasssen en vrijwilligers die educatieve programma's helpen uitdenken en ontwikkelen.
Interesse? Meld u aan via het contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.