Skip to content

WISSELENDE TENTOONSTELLINGEN

fabeltjeskant

Familietentoonstelling FABELTJES EN DE NATUUR

In deze familietentoonstelling komt de Fabeltjeskrant tot leven voor jong en oud. Met uitgebreide aandacht voor maatschappelijke onderwerpen, maar ook de ontstaansgeschiedenis en de unieke karakters van de fabeldieren. Op de speelzolder veel interactieve spellen als een vangspel in het dierenbos, insectenjacht in de mollengang, levend ganzenbord, poppenkast en nog veel meer.

 

DOORLOPENDE TENTOONSTELLINGEN

W KG Xylotheek 3 1600x600

Xylotheek van Schlümbach

De Xylotheek van Schlümbach is een bijzondere houtverzameling in boekvorm uit 1790. Xylon is het Griekse woord voor hout. Elk ‘boek’ is gemaakt van een houtsoort. Koning Lodewijk Napoleon gaf deze collectie in 1809 aan de universiteit van Leiden. Sinds 1980 is de Xylotheek te zien in het kasteel, in een speciale klimaatkast.

TENTOONSTELLING IN VOORBEREIDING

Nederlandse Kring van Tekenaars

In oktober, november en december exposeert de Nederlandse Kring van Tekenaars in Kasteel Groeneveld.
Deze kunstenaarskring, opgericht in 1949 en springlevend als zij is, toont een breed spectrum van de tekenkunst met een grote diversiteit aan technieken.

5 oktober - 29 december

Jan Vosman
voorpagina

 

Professors op Pad

Aan het televisieprogramma Professors op Pad van Omroep MAX , waarin prof. mr. Pieter van Vollenhoven samen met zijn goede vriend én vegetatiedeskundige prof. Joop Schaminée de natuur in Nederland ontdekt, is een natuurfoto-wedstrijd gekoppeld. De prachtige foto’s van alle prijswinnaars van het eerste seizoen Professors op Pad worden tentoongesteld in Kasteel Groeneveld in Baarn. Ook enkele foto's van de heer Van Vollenhoven die hij maakte ten tijde van de opnames, zijn in deze expositie te zien.

Deze expositie is in het Auditorium en niet altijd toegankelijk. Komt u speciaal voor deze tentoonstelling, bel dan van te voren even naar Kasteel Groeneveld.

22 oktober - 24 december

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief

X