SPEURTOCHTEN & WANDELINGEN

zomeruitjes3

Themaroute Rien Poortvliet

Volg de gele paaltjes en ontdek de verrassingen van het landschap. Een afwisselende wandeling (ca 3 kilometer) waarbij informatieborden leuke feitjes geven over landgoed, gebouwen en gebruik, voor de kinderen verpakt in een rebus.

Rien Poortvliet400x400
3 RP Gele paaltjesroute bord WATERBEHEER
kabouterpad.jpg

Kabouters in de tuin van Kasteel Groeneveld

In de tuin van Kasteel Groeneveld wemelt het van de kabouters. Ze zitten in holletjes, op takjes, onder de blaadjes en achter de stammen. Vind de kabouters die ook weer leuke opdrachten hebben verzonnen.

Voor kinderen van 2-6 jaar. Deelname route: € 2,- (gedurende sluiting vanwege de maatregelen af te halen bij het Grand Café tussen 11 en 16 uur.
Knapzak met lekkers & verrassing Grand Café: € 6,95

KG Speurtocht BdB 1600x600

Familiespeurtocht Ben de Boomwachter 

Ben de Boomwachter zorgt voor de bomen in het park en de historische boomboeken in het huis. Uit het BEN-boek (een reuze-boomboek) zijn de materialen verdwenen die Ben gebruikt om de bomen te verzorgen. Leuke zoektocht door het park. Op elke plek is een opdracht voor de kinderen en een leuk weetje of achtergrondinformatie voor volwassenen. De objecten kunnen ook gezocht worden met behulp van GPS-coördinaten. Na afloop krijgen de kinderen een medaille. Het boekje bij deze wandeling kost € 2,– en kan bij de balie aangeschaft worden.

Speurtocht Kasteel Groeneveld 


Met de speurtocht Kasteel Groeneveld ontdek je alle hoeken en gaten van het kasteel en leer je veel over de leefwijze van de  vroegere bewoners van het kasteel. Zoek de silhouetten die je het verhaal van Kasteel Groeneveld vertellen. Deze speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de balie.

KG achter 1600x600

Speurtocht Perfect Earth Animal

Op de wandelroute Perfect Earth Animal Speurtocht  van Kasteel Groeneveld zijn langs de gele paaltjesroute (ca. 3 km) over het landgoed digitale dieren verstopt. Download de gratis Perefct Earth Animal app op je telefoon en je kunt aan de slag: Spaar de dieren.

Het werkt heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis Perfect Earth Animal App op je telefoon. Bij de start van De Perfect Animalroute open je de app en ga je aan de wandel. Kom je binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt dit dier automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Op de dierenkaarten vind je leuke weetjes over de dieren. Blijf wel goed opletten buiten, want wie weet zie je het dier wel echt.

.

logo_perfectearthanimals kopie

Engelse Parkwandeling

Ontdek de historie in het park, waarin de engelse in de franse stijl overloopt. Een buitenactiviteit voor het hele gezin. De parkfolder met plattegrond en achtergrondinfo is te verkrijgen bij de informatiebalie à € 1,-.

 

 

 

.

IMG_4969

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief