Fabeltjeskrant en de natuur

Maak gebruik van de combinatie Film & Tentoonstelling. Koop een combiticket via Theater de Speeldoos in Baarn (speeldoosbaarn.nl/filmen bezoek de familietentoonstelling. Samen € 10,-.  Filmdata: 27 september en 25 oktober

Zoef, zoef, allemaal naar Kasteel Groeneveld!

Kasteel Groeneveld in Baarn dit voorjaar haar poorten met een eigen Fabeltjeskranttentoonstelling: Fabeltjes en de natuur. Ook hier aandacht voor de unieke ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming en de karakters van verschillende fabeldieren.
Er is een aparte ‘ontdekzolder’ voor de kinderen, waar ze kunnen spelen, rennen en leren. Compleet met vangspel in het 'enge' bos en een klushoek in de werkplaats van Ed en Willem Bever.

Bijzonder is de uitgebreide aandacht voor allerlei maatschappelijke onderwerpen die in de ruim 1612 afleveringen vaak op subtiele wijze werden verwerkt. Al meer dan 20 jaar koppelt Kasteel Groeneveld de familietentoonstellingen, met een aparte ontdekzolder voor de kinderen, aan een boek-, strip- of filmfiguur. Er zit zoveel natuur in alle verhalen dat de link makkelijk te maken is.

Naast de tentoonstelling is er ook een buitenspeurtocht, diverse activiteiten bij Hoeve Ravenstein en een educatief programma voor schoolgroepen ontwikkeld.

Zie ook aankondiging AD

FB tentoonstelling1kopie
banner 2

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief

X