Skip to content

Fabeltjeskrant en de natuur

Maak gebruik van de combinatie Film & Tentoonstelling. Koop een combiticket via Theater de Speeldoos in Baarn (speeldoosbaarn.nl/filmen bezoek de familietentoonstelling. Samen € 10,-.  Filmdata: 27 september en 25 oktober

Zoef, zoef, allemaal naar Kasteel Groeneveld!

Kasteel Groeneveld in Baarn opende dit voorjaar haar poorten met een eigen Fabeltjeskranttentoonstelling: Fabeltjes en de natuur. Ook hier aandacht voor de unieke ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming en de karakters van verschillende fabeldieren.
Er is een aparte ‘ontdekzolder’ voor de kinderen. Daar kun je spelen, rennen en leren. Compleet met vangspel in het 'enge' bos en een klushoek in de werkplaats van Ed en Willem Bever.

Bijzonder is de uitgebreide aandacht voor allerlei maatschappelijke onderwerpen die in de ruim 1612 afleveringen vaak op subtiele wijze werden verwerkt. Al meer dan 20 jaar koppelt Kasteel Groeneveld de familietentoonstellingen, met een aparte ontdekzolder voor de kinderen, aan een boek-, strip- of filmfiguur. Er zit zoveel natuur in alle verhalen dat de link makkelijk te maken is.

Naast de tentoonstelling is er ook een buitenspeurtocht, diverse activiteiten bij Hoeve Ravenstein en een educatief programma voor schoolgroepen ontwikkeld.

Zie ook aankondiging AD

FB tentoonstelling1kopie
Fabeltjeskrant Concertgebouw

De grootste Fabeltjeskrant-hits in een heerlijke voorstelling bij Het Concertgebouw

Vijftig jaar jong is meneer de Uil inmiddels. Dat vierde hij al met een film en een nieuwe televisieserie. En nu met een concert.

Componist en pianist Ruud Bos brengt zijn allerbeste Fabeltjeskrant-nummers. Samen met de dieren. Echt waar? Echt waar. Van Drink meer prik tot Het stoomlied, het wordt een dolle boel!

Kom je ook?

Zondag 22 september 17 euro inclusief drankje. Boek hier een kaartje.

 

banner 2

Kasteel Groeneveld

Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

  • Zalenverhuur zakelijke en particuliere groepen
  • Arrangementen en evenementen
  • Scholenprogramma’s
  • zie Reserveren voor meer info

reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl
035-5480994 (ma t/m vr van 9.30 tot 16 uur)

KG_Logo_WIT
SBBbeeldmerk-PMS363-50x50

Meld u aan voor de nieuwsbrief

X