Claudia de Vos

Raw materials

CLAUDIA DE VOS | RAW MATERIALS

In de expositie Raw materials laat Claudia De Vos u kennismaken met haar kunstwerken en installaties waarbij zij gebruik maakt van uiteenlopende materialen zoals keramiek, tekeningen, fotografie, stoffen en gevonden voorwerpen. De kunstwerken hebben geur als  verbindend element en wel in het bijzonder natuurlijke geuren (raw materials). Met haar kunst onderzoekt Claudia De Vos de psychologische effecten van geuren. Geur in historische of culturele context, als individuele of universele geurbeleving. Helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard zetten zij aan tot herinneren, denken en praten. De expositie ‘Raw materials’ geeft stroming in vastgelopen conversaties, denktrands en brengt verborgen herinneringen aan het licht.

De expositie is interactief: u kunt aan de kunstwerken ruiken. Op een speciale ‘out of the box’ kunt u uw eigen verhaal kwijt: wat zijn úw herinneringen bij de geroken geuren?

Deze tentoonstelling is ook geschikt voor mensen met een visuele handicap. Elk object heeft een audiofile met beschrijvingen van het object. Er zijn ook enkele tastkisten aanwezig.

Deze expositie is te bezichtigen van 8 januari tot 24 maart 2019

Ruiken aan de kunstobject De Voskopie
X